Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fanfara 10 Prajini Shukar si Ovidiu Lipan Tandarica in Club Hush – Evenimente Pitesti

March 16 @ 8:00 am

Fanfara 10 Prajini Shukar si Ovidiu Lipan Tandarica in Club Hush Evenimente Pitesti

Fanfara 10 Prajini Shukar si Ovidiu Lipan Tandarica vor concerta vineri, 16 martie 2018, in Club Hush Pitesti.

 

 

Concertele fanfarei​ înseamnă mai mult decât ​”​muzică bună, cântată bine​”​, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitatul special al serii, Ovidiu Lipan Tandarica, care a colaborat de-a lungul carierei artistice cu Fanfara 10 Prajini Shukar, va completa atmosfera de la Hush cu momente artistice memorabile.

A​tașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construi​rea​ un​ui​ repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și​ ​internațional, interpretate în stil propriu, și, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei.

Albumul ”România Shukar” lansat in luna octombrie 2017, cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfara 10 Prajini Shukar, care a încetat din viață în urmă cu un an de zile din cauza unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.

Fanfara 10 Prajini Shukar numită și ”Speranța”​, s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I.

Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând “Batutta” întregii lumi.

”Batutta”, sârbe, hore precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, și în concertul de vineri​, 16 martie, la ​Club Hush

sursa

Venue

Club Hush Pitesti
Str. Panselelor nr. 2, 110060 Pitesti
Pitesti, Arges Romania
+ Google Map
Website:
http://www.clubhush.ro/